Het reservaat

Ontdek het Furfooz natuurreservaat

Een reis naar het hart van de natuur

Welkom in het natuurreservaat Furfooz, een natuurschat in het hart van een regio vol verrassingen. Laat je meevoeren op een wandeling door de opmerkelijke kenmerken van dit heiligdom van biodiversiteit.

Verken verschillende landschappen, van rustige bossen tot zonovergoten kalkgrasvelden en de kronkelende oevers van de Lesse. Ontdek in dit uitzonderlijke ecosysteem unieke flora en ongerepte habitats die een thuis zijn voor een veelheid aan insecten.

Neem terwijl je hier bent een welverdiende pauze in La Flobette, aan de oevers van de Lesse.

Een reis door de geschiedenis

Een getuigenis van de menselijke geschiedenis

Furfooz is veel meer dan alleen een uitzonderlijke natuurlijke site, het is ook een levende getuigenis van de menselijke geschiedenis die duizenden jaren omspant. Van de prehistorie, toen onze voorouders deze grotten bewoonden, tot de middeleeuwen toen het plateau een verdedigingsplaats was, is het Furfooz massief een plek van leven en voortdurende evolutie geweest.

Legendarische grotten en spelonken

De grotten en spelonken die in de loop der tijd door de Lesse zijn uitgeslepen, dragen welluidende namen zoals Trou du Grand Duc, Trou des Nutons en Trou du Frontal.

De meeste van deze ondergrondse wonderen zijn nu open voor bezoekers, zodat je je kunt onderdompelen in de fascinerende geschiedenis van deze plekken die meer dan 14.000 jaar teruggaat.

Archeologische schatten van Furfooz

Het archeologische erfgoed van Furfooz is uitzonderlijk rijk, met ontdekkingen die de menselijke bewoning door de eeuwen heen traceren.

Je kunt ook de overblijfselen van een Romeins fort en de thermale baden verkennen, waarvan de ruïnes getuigen van vervlogen tijden.

De thermale baden werden zelfs volledig gerestaureerd in 1958 en bieden geschiedenisliefhebbers een unieke ervaring.

Reserveer je bezoek!

Reserveren is noodzakelijk om de rust in het dorp te bewaren en onze prachtige natuurlijke omgeving te beschermen. Reserveren is verplicht in het weekend, tijdens schoolvakanties en op feestdagen.

Maximale capaciteit: 300 personen per dag.